Vejrforløb for indskolingen

Vejret er noget vi hører om overalt, og på denne tur får eleverne indsigt i, hvad det er for nogle ord, man bruger, når man snakker om vejret. På turen arbejder eleverne selv med enkle vejrbegreber, laver deres egne målinger og samler disse op i deres egen vejrudsigt.

Raadvad Naturskole, Rude Skov Naturskole, Ved skolen

1. klasse, 2. klasse, 3. klasse

Skolefag: Natur/teknologi

At eleverne lærer at måle temperatur, vind og nedbør. At de kender de forskellige årstider og deres påvirkning på naturen.

Vi starter med en lille leg i Dyrehaven. Derefter hjem til Naturskolen hvor vi snakker om deres iagttagelser. Vi kigger på globus og snakker om årstider. Hvilken årstid har vi, og hvad sker der i naturen netop nu? Hvad skal man gøre for at kunne beskrive dagens vejr, og hvilke ord er det man bruger.
Derefter registrerer børnene dagens vejr i skoven. Vi prøver med termometer at måle temperaturen forskellige steder, når de er kommet ind i skoven. Måler hvor kommer vinden fra, hvor meget blæser det, hvor koldt føles det i dag? Eleverne lægger sig på en stor presenning og ser på himlen og skyerne. Tilbage til Naturskolen, hvor de selv udfylder arket om dagens vejr og samler målingerne op til en vejrudsigt.

Støtte op om eleverne på turen og hjælpe med at få lavet alle målinger og få dem skrevet ned sidst på dagen.

Aktiviteterne kan gennemføres ved egen skole, hvis I har et åbent og gerne grønt område udenfor, hvor vi kan arbejde med vejret.

Turen gennemføres både fra Rude Skov og Raadvad Naturskole, samt lokalt.

Meget af turen foregår ud i naturen, derfor skal eleverne have varmt tøj og støvler med til turen.

Turmateriale
Relevante bøger om emnet. Afsnit i de fleste n/t bøger.