Edderkopper

Edderkopper udgør en spændende dyregruppe, som for nogle er grænse-overskridende bare at tænke på, men når de er fokus i et forløb i indskolingen, er det et hit for eleverne.

Raadvad Naturskole, Rude Skov Naturskole, I lokal natur

1. klasse, 2. klasse

Skolefag: Natur/teknologi

Læringsmål for forløbet:
Eleven kan kende edderkopperne fra andre dyregrupper og beskrive deres særlige kendetegn.
Eleven kan bestemme om en edderkop er en han eller en hun.
Eleven kan fortælle om edderkoppernes forskellige levevis og jagtteknikker.
Eleven kan navngive de mest almindelige danske edderkopper.
Eleven kan indsamle og håndtere edderkopper.

I august til oktober er edderkopperne blevet mange og store, så kan vi gå på jagt efter dem i nærheden af Naturskolen. På Naturskolen får eleverne en introduktion til den dyregruppe, som edderkopperne tilhører og derefter går vi på jagt udenfor! Edderkopperne samles sammen i opsamlingsglas, og de bliver bestemt og beundret tilbage på Naturskolen. Måske får vi også tid til at kigge på fugleedderkoppen...

Støtte op om eleverne under turen

Forberedelse: Det er rart hvis eleverne har arbejdet med små dyr før.
Ideer til undervisningsforløb: Temaet edderkopper kan også bruges som et tværfagligt forløb, hvor foruden natur og teknik også dansk kan indgå.

Aktiviteterne gennemføres fra naturskolerne, men hvis I har et godt edderkoppested i jeres lokale natur, kommer vi gerne ud til jer.

Turen gennemføres både fra Rude Skov og Raadvad Naturskole

Genveje
VIDEO om Edderkoppeturen

At eleverne har tøj og sko alt efter vind og vejr.