GPS og classbuilding i Rude Skov

Tag på "classbuilding-tur" i Rude Skov! Oplev hvordan samarbejde, fælles ansvar og det at yde en indsats for gruppen er en nødvendighed, hvis bålmaden skal blive færdig og alle blive mætte. Ved hjælp af GPS og/eller kort og kompas indsamles nødvendige ingredienser til at kunne "overleve" i skoven - og udfordringerne undervejs må klares i fællesskab. Forløbet afsluttes med et fælles måltid mad ved bålet.

5. klasse, 6. klasse, 7. klasse

Skolefag: Natur/teknologi, Skolefag: Idræt, Skolefag: Friluftsliv

At eleverne lærer at bruge en GPS.
At eleverne erfarer, at deres indsats er nødvendig for at få et fælles projekt til at lykkes.
At eleverne kan bruge et trangia.

Dagen starter med en kort introduktion til, hvordan en GPS bruges. Derefter sendes eleverne af sted i 4 hold. Alle hold skal på skift til de samme 4 poster, som ender med, at de ved fælles hjælp har lavet en lækker tomatsuppe og varm kakao, som nydes omkring det knitrende bål.

Bemande nogle af de 4 poster (efter vejledning fra naturvejlederen).

For at opnå det fælles mål (et måltid mad) skal eleverne både kunne arbejde sammen i små hold, men også føle ansvar for at løse en fælles opgave som kræver engagement fra alle.

Turen gennemføres kun i Rude Skov

Påklædning efter vejret. Vi er ude hele dagen.
Drikke og evt. lidt frugt - madpakke ikke nødvendig (hvis samarbejdet ellers fungerer!)