Vinter i skoven - dyrenes tilpasninger

Med udgangspunkt i en introduktion til dyrenes tilpasninger og behov, samt forskellige dyregrupper, går vi på jagt i skoven for at finde planter, dyr og dyrespor for senere at diskutere deres strategier for at overleve en vinter i den danske skov. Både Raadvad og Rude Skov, vi anbefaler dog Raadvad

Raadvad Naturskole, Rude Skov Naturskole

3. klasse, 4. klasse

At eleverne lærer, at det er svært for dyrene at overleve vinteren, og at der er forskel på, hvilken strategi dyrene bruger for at overleve vinteren.

I plenum taler vi om, hvorfor vi har vinter, hvad vi mennesker gør for at klare vinteren i Danmark, og hvad gør dyrene for at klare vinteren? Vi får styr på nogle af begreberne for vinterstrategier; vintersøvn, dvale, trækfugle, vintergæster, forråd mm. Vi går en tur i skoven omkring naturskolen og kigger efter spor, rævegraven, fugle og gennemfører et par lege som omhandler forskellige overlevelsesstrategier.

Hjælpe til med de praktiske opgaver omrking klassen og de ting de skal løse på turen.

Turen kan delvis gennemføres på egen hånd ved at I låner udstyr på Naturskolen, og bruger Skoven i Skolen som faglig ressource.

Klik her for at læse mere om hvordan du booker aktiviteten.

Vi anbefaler at turen tager udgangspunkt fra Raadvad Naturskole.