Frø og frugter

Med udgangspunkt i efterårets høst af æbler, pærer, blommer og nødder studerer vi de vigtigste frugttyper og deres spredning i naturen. I skoven indsamles frø og frugter, som undersøges, bearbejdes og arrangeres på Naturskolen.

Raadvad Naturskole, Rude Skov Naturskole, I lokal natur

3. klasse, 4. klasse

Skolefag: Natur/teknologi

At eleverne får indsigt i planternes formering. At de får mulighed for at fordybe sig i, hvad frø og frugter egentlig er og får øjnene op for, hvor forskellige de kan være. At de opdager, at der er en sammenhæng mellem, hvordan frøene spredes, og hvor planterne gror.

Forberedelse: Snak med eleverne om hvad et frø er, og hvordan det bliver spredt. Eller tal om hvilke frugter, de kender.

Ideer til undervisningsforløb: Det øger forståelsen, hvis eleverne har lært om blomster og bestøvning, inden de har om frø og frugter. Så/spire-aktiviteter kan bruges enten som forberedelse eller opfølgning. Lav marmelade eller andet mad med frugt. Eller frøspredningsaktiviter fra Skoven i Skolen (se under materialer).

Aktiviteten kan også foregå i jeres lokale skov, park eller eng. Bare der er en del blomsterplanter.

Turen gennemføres både fra Rude Skov og Raadvad Naturskole.

Genveje
En oversigt over frugter findes på Netognatur. Der er flere gode aktiviteter om frøspredning på www.skoveniskolen.dk.