Byg en granrisbåd

At bygge en båd af granris (døde grangrene) er en sjov og udfordrende aktivitet, som kræver samarbejde og en indsats fra alle i gruppen. Lykkes projektet, kan gruppen nyde en skøn sejltur på skovsøen!
En meget velegnet aktivitet til at ryste en klasse sammen eller til at øve samarbejde. Det hele foregår ved bredden af en smuk skovsø - og eleverne får samtidig et indblik i, hvad skovens ressourcer (også) kan bruges til!

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse

Skolefag: Natur/teknologi, Skolefag: Idræt, Skolefag: Friluftsliv

Eleven kan i fællesskab med andre konstruere en primitiv båd og udvælge egnede naturmaterialer til formålet.
Eleven kan samarbejde med andre om et fælles projekt indenfor en given tidsramme.
Eleven kan udvise samarbejdsevne og social opmærksomhed i forhold
til friluftslivs aktiviteter.
Eleven kan acceptere forskelligheder i egne og andres færdigheder.

Efter en kort instruktion bygger eleverne i grupper deres egen risbåd af granris og en presenning. Når båden er færdig, får alle redningsveste på, og så er det tid til en lille rotur på søen!

At bistå eleverne i arbejdet med at bygge båden samt hjælpe grupperne med at få samarbejdet til at fungere.
BEMÆRK: den lærer som kommer med eleverne skal have gyldig bassinlivredderprøve! Læs sikkerhedsreglerne for turen på link til højre.

Aktiviteten gennemføres for tiden ved Store Stubbe Sø i Rude Skov.

Klik her for at læse mere om hvordan du booker aktiviteten til skoleåret 2012/13

Der er udarbejdet sikkerhedsregler for aktiviteten. Se mere her

Tøj efter vejret og gerne vandtæt fodtøj (der må blive beskidt). Man kan blive våd, når man sejler med de færdige både, så tag evt. skiftetøj med.