Skovøkologi

Vi arbejder indledende med begreberne økologi og naturkvalitet. Ved hjælp af et skema til bedømmelse af naturkvalitet vurderes eleverne i grupper forskellige bevoksningers naturværdi, og skoven som økosystem diskuteres.

8. klasse, 9. klasse

Skolefag: Biologi

Læringsmål:
Eleverne kan bedømme en bevoksnings naturkvalitet.
Eleven har forståelse for betydende faktorer for naturkvalitet.
Eleven kan bruge sin viden om kredsløb.

Vi starter med et oplæg indenfor på Naturskolen, hvorefter vi går i skoven. Eleverne sammenligner i små grupper forskellige bevoksningstyper og udfylder et index til bedømmelse af naturkvalitet. Eleverne holder deres resultater op mod hinanden gruppevis og fremlægger deres diskussion.

At understøtte eleverne i at nå læringsmålene og hjælpe med at differentiere undervisningen i forhold til elevernes niveau.

Forberedelse: Det er en fordel, hvis eleverne har genopfrisket deres viden om jordbundsdannelse samt stof- og vandkredsløb.

Medbring praktisk fodtøj, da vi er i skoven det meste af dagen