Træklatring for 4-6 årige

Kom ud og oplev Rude skov lidt fra oven! Med reb og klatreseler sanser og oplever vi skoven og dens træer på en anderledes måde.

Mange børn elsker den spænding, der er ved at kravle op i et træ og se ned på den verden, de kender så godt. Det er samtidig motorisk udfordrende at bevæge sig rundt i et træ i stedet for på jorden. Det kræver både styrke i arme og ben og ikke mindst smidighed, når man skal fra gren til gren! Og sidst men ikke mindst kræver det mod at bevæge sig flere meter over jorden!

Med reb, klatreseler og vejledning fra en uddannet klatreinstruktør får børnene på dette forløb chancen for at klatre lidt højere op end normalt. De kan udfordre sig selv fysisk og mentalt i træet - hvor langt tør jeg egentlig klatre?

Rude Skov Naturskole, Grevemosehus

Dagtilbud 4 år, Dagtilbud 5 år

Dagtilbud: Barnets alsidige personlige udvikling, Dagtilbud: Krop og bevægelse, Dagtilbud: Naturen og naturfænomener

ca. 3 timer fra kl. 9 eller 10

At børn og voksne oplever en positiv spænding ved at kunne klatre lidt højere op i træerne end normalt.
At børn og voksne oplever at kunne udfordre sig selv i trygge rammer.
At børn og voksne får en god og anderledes naturoplevelse.

Dagen starter med an kort gåtur (10 min.) ud i skoven til et sted med 2 gode klatretræer.
Her tager vi en lille snak om det at klatre med sele og reb og så er det ellers i gang. Afhængig af børnenes erfaringer med træklatring, kan de (med hjælp fra de voksne) vælge at klatre i et ”nemt” træ eller et der er lidt mere udfordrende.
Da der kun er ét barn af gangen, der kan klatre med sele og reb, vil der være noget ventetid. Den kan fordrives med at lege på rebbanen som er spændt ud mellem et par træer (ca. 30 cm. over jorden), på gyngen i træet – eller med at udforske dyrene i skovbunden

At støtte børnene i at udfordre sig selv, men også sige fra når de ikke vil højere op!

Forløbet varetages af en uddannet klatreinstruktør, så sikkerheden er i orden.

Forløbet bookes hos natur-/kulturvejleder Anne Mette Abildtrup Hansen på mail: grevemosehus@naturskolerne.dk eller på tlf. 25 11 41 13

Max. 15 børn fra 4½ år og opefter.

Sko der sidder fast på fødderne. Gummisko/løbesko er en god idé!
Tøj der er til at bevæge sig i - og helst med lange ærmer og ben, så man ikke skraber huden mod træet.