Matematik i skoven - mellemtrin

Skoven er fuld af matematiske udfordringer. Med skovarbejderens metoder og redskaber leger, tæller, måler og regner vi bl.a. på skovens træer. Vi anvender de fire regnearter, arbejder med simple geometriske former og tredimensionelle modeller. Vi kommer tæt på dagligdagens enkle problemstillinger og får brugt matematikken i praksis.

Raadvad Naturskole, Rude Skov Naturskole

5. klasse, 6. klasse

Skolefag: Matematik

At give de elever, der synes matematik er abstrakt og svært, en god oplevelse af noget konkret matematik. Og give de elever, der er gode til det abstrakte, en udfordring ved at skulle koble teori og praksis. At eleverne ser, at matematik anvendes i dagligdagen.

Drejebogen for dagen kan tilpasses og afstemmes med læreren. Målet er, at så mange kompetencer som muligt kommer i spil i skov-klasseværelset.

At inddele eleverne i pædagogisk fornuftige grupper. At hjælpe med aktiviteterne på tværs af grupperne

Læringsaktiviteten udbydes i Raadvad i januar/februar og i Rude Skov i marts.
Husk fornuftigt og varmt tøj til dagen/årstiden.