Matematik i skoven - mellemtrin

Skoven er fuld af matematiske udfordringer. Vi kommer tæt på dagligdagens enkle problemstillinger og får brugt matematikken i praksis.

De elever, der synes matematik er abstrakt og svært, får en god oplevelse af noget konkret matematik. Og de elever, der er gode til det abstrakte, en udfordring ved at skulle koble teori og praksis.

Raadvad Naturskole, Rude Skov Naturskole

5. klasse, 6. klasse

Skolefag: Matematik

Eleven kan bruge noget af det matematik de har lært i skolen til at måle og regne på forskellige forhold i skoven.
Eleven kan bruge diagrammer og figurer til at få information om skovene i Danmark.
Eleven kan anslå højder og diametre på træer.
Eleven kan indtegne egne data i fælles diagrammer og være med til at analysere på resultatet.

Eleverne finder information om skovene i Danmark ud fra forskellige kurver og vi samler op fælles. Herefter repeteres relevant matematik og der gives intro til opgaverne ude. Eleverne laver deres egen målepind og måler gruppevis nogle træer op. Data behandles fælles.

At inddele eleverne i grupper og hjælpe grupperne i deres arbejde. Vi deler grupperne op mellem os når vi er ude, så du kommer til at hjælpe elever med deres målinger i skoven.

Vi arbejder med arealer i flere forskellige kontekster, så det er en fordel hvis eleverne har kendskab til arealberegninger hjemmefra.

Husk fornuftigt og varmt tøj til dagen/årstiden.