H. C. Andersens verden

Der var engang en mand ved navn Hans Christian Andersen. Han elskede at fortælle historier for børn og voksne. Historierne handlede om dyr, planter og om hverdagsting som alle på den tid kendte til: fyrtøj, tinsoldater, toppe og træsko.

Men hvordan bliver en tinsoldat egentlig til og hvordan er det at slå ild med et fyrtøj?

Grevemosehus

2. klasse, 3. klasse, 4. klasse

Skolefag: Dansk

3 - 4 timer

At give eleverne en fornemmelse af den historiske periode som HC Andersens eventyr foregår i og et indblik i børns hverdag på den tid. Dette via fordybelse og indlevelse i konkrete elementer fra forskellige eventyr: bl.a. Fyrtøjet, Den standhaftige tinsoldat, Konen med æggene og evt. Kærestefolkene.

Den historisk indrettede skovløberbolig Grevemosehus danner i dette forløb rammen om en rejse tilbage til HC Andersens tid og ind i hans eventyr-univers. Forløbet indledes med at eleverne møder Konen med æggene og vi taler om forskelle mellem vores hverdag og den tid hun og HC Andersen levede i. Derefter opdeles eleverne i grupper og roterer herefter mellem 4 forskellige værksteder, hver med aktiviteter, der relaterer sig til HC Andersens eventyr. F.eks. vil eleverne på et værksted om ”Fyrtøjet” kunne møde heksen ved det hule træ, finde kister med hunde på og slå gnister med et fyrtøj osv.

Læs ovennævnte (og gerne flere) eventyr af HC Andersen på forhånd, så eleverne kender handlingen og elementerne i dem før de kommer.

Klik her for at læse mere om hvordan du booker aktiviteten.

Husk tøj efter vejret da aktiviteterne primært foregår udendørs.

Mad og drikke til en dag i skoven.