Ud i matematik i 2. - 3. klasse

Tag eleverne med på en udedag i matematikkens tegn. For mange elever bliver matematikken nemmere at gå til, når de arbejder med den konkret og bruger kroppen. I december måned får aktiviteterne selvfølgelig et Jule-twist.

Raadvad Naturskole, Rude Skov Naturskole, I lokal natur, Ved skolen

2. klasse, 3. klasse

Skolefag: Matematik

Målet er at eleverne ved at arbejde med praktiske problemstillinger og matematiske begreber som geometri, spejling, afstande, mål og vægt får en oplevelse af, at matematik findes overalt omkring os og kan bruges i mange sammenhænge.

Vi arbejder i værksteder med forskellige matematiske begreber. Eleverne deles i tre hold, der roterer mellem tre forskellige værksteder. Efter en ti-pause arbejder vi med tre nye værksteder og slutter af med en lille snak og frokost.

To af værkstederne bemandes af lærere i hver runde - I skal naturligvis nok blive instrueret på forhånd.

Dele klassen i tre hold - gerne på forhånd.

Turen er primært en matematik-tur, men der vil også indgå elementer fra natur/teknologi

Turen kan foregå i Rude Skov eller Raadvad, eller vi kan komme ud til jer på skolen.

Der skal to lærere med for at læringsaktiviteten kan fungere.
Hvis du arbejder med udeskole er det en fin aktivitet at få inspiration fra, da den kan gennemføres i lokal natur.

Eleverne skal klædes på efter vejret - vi er ude næsten hele dagen