Muldvarpen der ville vide, hvem der havde lagt en lort på dens hoved

Med udgangspunkt i bogen der handler om muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lagt en lort på dens hoved, vil børnene få naturoplevelser, der knytter sig til bogens tema.

Dagtilbud 4 år, Dagtilbud 5 år

Dagtilbud: Sprog, Dagtilbud: Naturen og naturfænomener

Børnene får direkte oplevelser med de dyr, som bogens i ord og billeder beskriver.

Børnene får direkte sanselige oplevelser, og måske også grænseoverskridende erfaringer - samt holdninger til det naturfænomen bogen kalder lort.

Vi starter med at læse bogen. Vi ser på og taler om alle de dyr der indgår i bogen: Grisen, duen, hunden, samt hesten, geden, koen og haren som er planteædere.
Hvordan ser sådan en lort ud? Hvem tør undersøge hestens klat.
Ud i naturen på opdagelse.
Vi ser på, samt mærker på en udstoppet muldvarpe og møder samtlige af de dyr bogen har beskrevet.
Ude går vi på opdagelse efter muldvarpens skud. Med små skovle graver vi et muldvarpeskud til side, og finder muldvarpens gange.
Vi undersøger og finder ud af i hvilke retninger den har gravet sine gange. Måske graver vi og finder orme, som er muldvarpens føde.

Aktiviteten kan bookes som "Mobil Naturskole" efter aftale. I skal sørge for at finde egnede aktivitets steder med muldvarpeskud.

Aktiviteten kan bookes som "Mobil Naturskole" efter aftale.
deltager antal max. 15