Nattens liv og lyde

Hvilke insekter flyver i mørket? På en lejrtur eller et aftenbesøg lokker vi insekter til med lys og sukker, lytter efter flagermus med detektorer, og vandrer ud i skoven for at opleve mørkets lyde, lugte og gode historier.

Raadvad Naturskole, Rude Skov Naturskole, Strandmøllen

0. klasse, 1. klasse, 2. klasse, 3. klasse, 4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse, 10. klasse

Skolefag: Natur/teknologi, Skolefag: Friluftsliv

Afhængig af indhold

At eleverne får en sanselig oplevelse af nattens liv og lyde og en forståelse for natdyrenes tilpasninger og adfærd.

Aktiviteterne vil afhænge af aldersgruppe, årstid og vejr. På en god og tør sommeraften vil vi lytte til flagermus med detektor, lokke insekter med duft og lys, bevæge os rundt i mørket og lege stillelege. Natten er fuld af gode historier, som kan fortælles.

At tage hånd om de mørkerædde - og sig selv!

Aktiviteterne skal aftales fra gang til gang, og skal kunne aflyses i tilfælde af meget dårligt vejr.

Lomme- eller pandelygter. Fornuftigt fodtøj - man kan ikke se, hvor man træder!