Snitte med kniv i frisk træ

Kniven har altid haft en stærk tiltrækningkraft – ikke mindst på drenge - og at arbejde med træ styrker mange færdigheder.

Dagtilbud 4 år, Dagtilbud 5 år

Dagtilbud: Krop og bevægelse, Dagtilbud: Naturen og naturfænomener, Dagtilbud: Kulturelle udtryksformer og værdier

At snitte med kniv styrker flere forskellige færdigheder. Det er en enkel mulighed for at forme og skabe, børnene får styrket deres evne til at fordybelse og koncentration, de erhverver sig motoriske færdigheder og ikke mindst viljestyrke.

Børn og voksne lærer, hvordan man kløver det friske træ, så det er klart til brug.
Vi taler om, hvad det er for træ, vi bruger, og hvordan man bruger værktøj, ikke mindst kniven.
Vi snitter fine ting – det kan være en smørekniv, en brummer, en mus, en heksemølle eller et sværd, alt efter børnenes kunnen og færdigheder.

Vi snitter max 45 minutter ad gangen og holder flere pauser for ikke at komme til skade med den skarpe kniv. Gruppestørrelse ca. 14 børn og 2 voksne

Snitteaktiviteter kan også gennemføres på institutionens legeplads/bålhus, hvis der findes siddestubbe til alle børn samt en huggeblok.

Der er særlige sikkerhedshensyn - du kan læse mere her