Krible krable dyr - Skovens mange små hjem

Vi dykker ned i insekternes verden, og opdager en stor mangfoldighed og forskellighed imellem de små dyr og deres levesteder.
Det er spændende at gå på krible krable jagt efter smådyrene på deres gemmesteder når vi leder under blade, sten og i gamle træstammer.
Vi leder efter biller, edderkopper, bænkebider og mange flere.
Når vi har fundet dem, er det spændende at lære dem at kende: hvor mange ben har dyret, hvordan bevæger det sig, kan det flyve, hvilken farve har det, er det en unge. Vi sætter ord på, det vi ser.

Dagtilbud 4 år, Dagtilbud 5 år, Dagtilbud 3 år

Dagtilbud: Sprog, Dagtilbud: Naturen og naturfænomener

Børnene lære at omgås de indfangne dyr på en forsvarlig måde og med respekt.
De lære at bruge simple fangsredskaber hensigtsmæssigt, og børnene lære at sætte ord på denne mikroverden.

Der bor en jæger i os alle. Vi skal på krible krable jagt i skoven.
Men først skal børnene lære at bruge fangst redskaber og alt efter alder konstruerer vi forskellige fælder og jagt udstyr. Det kan være en insektsuger, en ørentvistefælde af bølgepap eller en kartoffel fælde.
I skoven fanger vi krible krable dyrene, vi undersøger dem, sætter navne på, og måske slutter vi med at lave et dyrevæddeløb.
De største børn slutter dagen med at tegne et dyrepas på et af de insekter, de har fanget.

Fælderne som konstrueres på Naturskolen, kan tages med hjem og sættes op i institutionens nær natur.

Aktiviteten kan bookes som "Mobil Naturskole" efter aftale.

Genveje
Print venlig turbeskrivelse her

Turmateriale
Grønnespirer; krible krable aktviteter her