Jule-snitteværksted

Kom på besøg eller få besøg af Rude Skov Naturskoles naturvejleder til en dag med julesnitteværksted.
I skoven finder vi et ahorn- eller birketræ, som vi kan bruge til at snitte en lille nisse af og har vi tid til overs, kan vi med lidt kreativitet lave et helt lille skovnisselandskab, som børnene kan få med hjem.

Dagtilbud 4 år, Dagtilbud 5 år

At børn lærer om at snitte i friskt træ og at de træner deres grov-motoriske evner, når de selv skaber deres egne trænisser i træet.

Vi starter med at høre lidt om træet som står i skoven, samt nisser og deres venner der lever i skovene.
I skal sørge for god plads til at vi alle kan arbejde energisk og med lidt albuerum.
Med saven saves de rette længder til en nisse, og med kniven snitter vi den spidse nissehue og et ansigt.
Aktiviteten giver mulighed for at hvert barn skaber deres eget unikke udtryk i træ med naturmaterialer. Til sidst får alle børn produceret en nisse og en af hans gode venner fra skoven.

Snitteaktiviteter kan også gennemføres på institutionens legeplads/bålhus, hvis der findes siddestubbe til alle børn samt en huggeblok eller i et indendørs værksted.

Aktiviteten kan bookes som "Mobil Naturskole" efter aftale.

Når vi snitter, er der max. 14 børn i gruppen
Der er særlige sikkerhedshensyn - du kan læse mere her