Ild - naturgastronomi

Vi mennesker har altid været tiltrukket og fascineret af ild.
Brug af åben ild har rødder langt tilbage i menneskets historie, og viser således, hvordan man udmærket kan klare sig ude i al slags vejr uden elektrisk komfur og ovn

Dagtilbud 4 år, Dagtilbud 5 år

Dagtilbud: Barnets alsidige personlige udvikling, Dagtilbud: Sociale kompetencer, Dagtilbud: Naturen og naturfænomener

At børn får viden om ild, luft og træ og får lov at afprøve og eksperimentere med at tænde op selv.
At børn lærer at begå sig fornuftigt med ild og at de lærer at begå sig på en sikker måde med økse, kniv og køller.
At årstidens urter indgår i vores naturkøkken.

På en af skovens bålpladser tænder vi bål. For at få et godt bål må vi lære at forstå, hvad der skal til for at få det til at brænde lystigt, derfor afprøver vi forskellige ideer og tekniker på naturskolens bålsted.
Når vi har fået tændt op i bålet, vil vi benytte den gode varme til at tilberede små herlige naturgastronomiske oplevelser med forskellige madlavnings redskaber.
Har I gode evner for mad på bål, kan vi sammen udfolde vores viden og blive nytænkende eller bare endnu bedre.
og alt efter årstiden tilbereder vi forskellige former for mad over bålets ild/gløder, eller vi bruger og eksperimenterer med forskellige former for ovne, fx urtepotter, grydeovn eller en stegeso.

Vi arbejder med kunsten at tænde et bål og lave den rigtige varme, og at samle urter og svampe i naturen. Omkring bålet skaber vi rammer om samvær, fællesskab og samarbejde.

Der er særlige sikkerhedshensyn i forbindelse med aktiviteter med bål. Læs mere her