Forårsblomster i skoven

Kender børnene nogle af de mest almindelige forårsblomster i skoven?
Anemonen blomstrer, inden bøgen springer ud og tager lyset fra skovbunden.
Vi går på opdagelse efter nogle af forårets blomster i skoven - guldstjerne, vorterod, hvid anemone, majblomst, viol og skovsyre. Vi laver en lille samling eller plukker buketter. Vi dufter til duften af forår og ser på blomsternes rødder, hvad de kan fortælle af spændende historier.

Dagtilbud 4 år, Dagtilbud 5 år

Dagtilbud: Sprog, Dagtilbud: Krop og bevægelse, Dagtilbud: Naturen og naturfænomener

Børnene får gennem leg, opmærksomhed og historier en spirende viden om, hvorfor planterne begynder at vokse om foråret.
Vi sætter navne på blomsterne, og lære nye ord i naturen.

Vi gå i skoven og ser hvilke forårsblomster der er kommet frem.

Kan en blomst i skoven have en madpakke, den spiser af?
Med små planteskovle går vi i skoven og graver nænsomt ned til blomsternes rødder og ser på "madpakken"
Vi leger, at vi er blomster, der har behov for lyset.
Måske ligger vi på ryggen i skovbunden og suger til os af forårssolen, som skovens blomster gør det.
Vi spiller et memoryspil med de blomster vi finder - se også om du kan huske blomsternes navne!

Pileflet og blomsterhaver.
Vi kan også bygge en skovhave i en plantekasse og flette små pilehegn til haven. I haven planter vi skovens forårsblomster