Der var engang en konge som gjorde Rude skov til hoffets spisekammer

Naturskolen har lavet en historiebog, som vi tager med på vores vandretur rundt om Ebberød Dam i Rude Skov. Bogen handler om Christian den 4. og hans arbejde med at anlægge fiskedamme i Rudeskov. Du kan høre historier om folk fra gammel tid, der havde deres færden og arbejde i Rude Skov, da den så helt anderledes ud end i dag.

Dagtilbud 5 år

Dagtilbud: Krop og bevægelse, Dagtilbud: Naturen og naturfænomener, Dagtilbud: Kulturelle udtryksformer og værdier

3 -4 timer

At børnene på deres vandring i Rudeskov får spændende historiske oplevelser der giver dem en forståelse af, at der engang for længe siden på Christian den 4s tid så meget anderledes ud i det landskab, vi i dag kalder Rudeskov.
At børnene konkret ser, at der stadig findes spor i skoven fra gammel tid.

Turen er et historisk vingesus, med masser af fortællinger, på vores vandring rundt om Ebberød Dam.

Til turen er der lavet en fortællerkappe, som indvendig har en masse lommer. Hver post har sin ”egen lomme” med ting, der understøtter historierne. Her finder børnene bl.a. en karpe, en hest, et svin og en med med en le. Lommerne er mærket med romertal. Der er 7 lommer og dermed 7 stop med fortællinger.
Børnene får via fortællinger en viden og visuel oplevelse af kulturhistorien, naturen og landskabet i Rude Skov. De lære at naturen og landskabet hele tiden ændrer sig. Til turen findes også en kuffert, hvor landskabet er bygget op som model, der viser hvordan skoven så ud i gammel tid, samtidig med at børnene står i landskabet i dag.

I kan med fordel forberede jer hjemme ved at tage en tur til København og gå i Rundetårn eller læse om Christian d. 4.

Den historiske fortælletur er for de ældste børnehavebørn, der kan gå en længere tur og har god koncentration.

Rude Skov Naturskole/Ebberøddam.

Turen kan også være en en ”gør-det-selv-tur”. Historiebogen og fortællekappen kan bestilles på Naturskolen. Der er 2 ens bøger, som kan bruges til 2 grupper à ca. 12 børn. Kan også bruges til et forældrearrangement 2x12 børn.

Medbring madpakke og drikkedunk til en vandretur. Påklædning er praktisk tøj og fodtøj til bevægelse.