Naturens form og farver, akvarel

Børn er ofte gode til at se og opdage detaljer. Når vi arbejder med akvarelmaling, skaber vi nye rum for erfaringer om naturens former, farver og detaljer.

Dagtilbud 5 år

Dagtilbud: Naturen og naturfænomener, Dagtilbud: Kulturelle udtryksformer og værdier

At børnene opdager de små detaljer i naturens former og farver.
At børnene gives mulighed for at udtrykke sig i form af at male.
At børn og voksne sammen finder egnede motiver.
At børns sans for detaljer gengives på papiret og beskrives i ord.

Vi pakker en cykelvogn med papir og farver og kører ud i skoven, hvor vi studerer en af naturens detaljer. Alt gøres så enkelt som muligt – både valg af motiv og udvalget af farver.
Vi finder de enkle motiver alt efter årstiden. Juni måned byder på den smukke blomst kærmysse ved søen, og efteråret på ahorntræets farverige blade.

Aktiviteten kan kræve en del koncentration og evne til at holde på en pensel. Derfor er det en tur, der er velegnet for de ældste børn, og der må ydes større støtte til børn med særlige vanskeligheder.

Aktiviteten kan bookes som en "Mobil Naturskole" aktivitet, efter aftale.

Husk at aftale nærområde ved "Mobil Naturskole"

Turmateriale
Børnene får deres egne billeder med hjem.
Du kan se tips og tricks her