De pelsklædte i skoven

Det er ikke altid, vi ser dem i skoven - musen, egernet, ræven, rådyret og muldvarpen, men de er der, og sporene fra dyrene løber ingen vegne. Du kan vælge et af skovens dyr, som vi sætter fokus på.

Dagtilbud 4 år, Dagtilbud 5 år, Dagtilbud 2 år, Dagtilbud 3 år

Dagtilbud: Krop og bevægelse, Dagtilbud: Naturen og naturfænomener

Børnene lærer om naturen ved at spejle sig i den, og naturen gøres til en del af dem selv, når de identificerer sig med den.

Turen starter med et oplæg inde, hvor vi ser på det udstoppede dyr, vi har i fokus. Vi snakker om, hvad er et pattedyr, deres adfærd, hvad spiser de, og har de fjender.
Vi går på opdagelse i skoven, på marken, på sporet af det dyr I har valgt – vi ser efter ædespor, trædespor, ekskrementer og bolig.
I naturen leger vi lege, hvor vi er dyr, så børnene lærer med kroppen.

Hvis muldvarpeturen afvikles i institutionens nærområder, har I selv undersøgt, hvor vi kan finde muldvarpeskud.

Der er emner til børnenes forskellige aldre.
Nogle af tematurene kan gennemføres ude ved institutionernes nær–natur

Aktiviteten kan bookes som "Mobil Naturskole" efter aftale.