Bi lidt - til dagtilbud

Bier er spændende og nyttige dyr. Dem behøver vi ikke at være bange for. Det er noget andet med hvepse. Dem skal vi have respekt for. Børnene lærer hvad forskellen er på bier og hvepse.
Når man er bi, kan man så både være rengøringsassistent, barnepige og nektarsamler?

Dagtilbud 5 år

Dagtilbud: Barnets alsidige personlige udvikling, Dagtilbud: Naturen og naturfænomener

Børnene tilegner sig viden om biernes fascinerende verden, og de finder ud af, at bierne er til gavn for menneskene og naturen.

Vi studerer bierne og deres adfærd og tilegner os viden om, hvordan en enkelt bis liv former sig fra den er et æg i en kube til den indgår i bifamiliens hverdagsliv. Helt bogstaveligt løfter vi taget til biernes samfund både i naturskolens demonstrationsstade og ude i vores bigård, hvor vi har vores fine bistader stående. Til sidst klæder vi os ud og leger vi er bier, der bor i små kubetelte.

I kan eventuelt tale om, hvad et insekt er før turen.

Vær opmærksom på, om der er børn og voksne, der er overfølsomme overfor bistik. Der er særlige sikkerhedshensyn i forbindelse med aktiviteter med bier. Læs mere her

Genveje
Print venlig turbeskrivelse her

Beklædning til turen, lange bukser, langærmet bluse og gummistøvler skal bæres.
-Sikkerhed!

Turmateriale
Ved deltagelse på turen modtager I en lille folder om biernes liv og færden.